חשד לממצא כיאזמתי או הידקקות עצבי הראייה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

02/07/2016 | 18:55 | מאת: אנט

בני בן 15 עם לחץ דם גבוה כשלוש שנים בעקבות קרע בכליה וכליה דיספלסטית אנו במעקב עיניים ובבדיקה האחרונה נמצא כי יש לו חיוורון של עצב הראיה. פנינו למומחית לעצב הראיה והתחלנו בבירור רפואי: גנטי, בדיקות דם לראות האם זה כתוצאה מחוסר ויטמינים, oct שעדיין לא עשינו, שדה ראיה שהראה שיש פגיעה בשדה בראיה+הדמיה mri- בממצא כתוב: עצבי הראיה אינטרה אורביטלים בעלי קוטר של 17 מ"מ מכל צד.העצבים האופטיים בעובי מתחת לגבול התחתון של הנורמה, כמו כן הכיאזמה נראית גם מעט דקיקה, ללא אותות חריגים וללא האדרה חריגה. ההיפופיזה וספטום פלוצידום תקינים. האם יש דאגה בממצא הmri? מה משמעותו?

השאלה אינה מתאימה לפורום גלאוקומה, אלא ליועץ בתחום נוירו-אופתלמולוגיה

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני