מבולבלת-ארידוטומי שנסגר שוב ושוב

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

31/05/2016 | 11:09 | מאת: לינור

גיל 45 בגלל זויות צרות ולחץ 23-26 עברתי כבר פעמיים ארידוטומי כי החור נסגר, ובעין שמאל גם ארידופלסטי. הלחץ עצמו לא ירד בעקבות הארידוטומי ומקבלת טילאופטיק שהוריד בין 18-24 בעין שמאל הזוית פתוחה וצרה עצב 0.6 ושוב ארידוטומי מתחיל להסגר בוצע ארידופלסטי.שדה ראיה BORDLINE בימין פתוחה עצב 0.3 שדה ראיה RNFL NORMAL וגם החור מתחיל להסגר שוב. הבנתי שיש לי נטיה לסגור כל פעם את החור. קשה לי להבין אם הארידוטומי לבצע בכל כמה חודשים שוב יכול לגרום לנזק מצטבר בעיניים שלי בייחוד כאשר בעין שמאל יתכן התחלה של גלאוקומה, ובעצם האם לא לבצע ארידוטומי כל כמה חודשים מחזיק אותי באמת במצב של סכנה לסגירת זוית. האם זו סכנה ממשית עכשוית או עתידית? עד עכשיו לא הצלחתי להבין את מידת החומרה בנושא. ממש אשמח לסדר בבלאגן.

היכולת שלי לעשות לך סדר בבלגן מאד מוגבלת מבלי לבדוק אותך. את יכולה לבקש מהרופא/ה שלך לשלוח אותך לצילום OCT או UBM, בתמונות תוכלי לראות את החור - האם פתוח או סגור, ואת הזוית (הכיור של העין) - האם פתוחה צרה או סגורה. באופן כללי, אירידוטומיה ואירידופלסטיה הינן פעולות בטוחות מאד, וברב המקרים לא נדרשת חזרה על הפעולה.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני