לחץ גבוה בעיין. אולי זה הפיך?

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

22/02/2016 | 11:44 | מאת: יערה

שלום לפני כחדשיים נמדד לי לחץ 20 בשתי העיניים ותוצאות בדיקת שדה ראייה היו: מימין - אמינות בינונית מדרגה נזאלית תחתונה. משמאל- אמניות בינונית נזק נזאלי עליון פרה מרכזי, קשת עליונה? הרופא רשם לי טיפול יומיומי בגלאוטן וציין שזה לתמיד. עלי לציין כי אימי סבלה מגלאוקומה. כמו כן יש לציין שעברתי טיפול בלייזר PT למניעה לפני חמש שנים. הנמוקים של הרופא היו משכנעים אבל אני רוצה לציין כי בשנה האחרונה אני מטפלת במשאפים עקב מחלת הריאות שלי וחלקם מכילים סטרואידים. מצאתי שסטרואידם עלוליים לגרום להגברת הלחץ העיני. שאלתי - במידה ואפסיק טיפול במשאפים אלו האם המצב יחזור לקדמותו והלחץ היעינ יתייצב?

לא ניתן לענות תשובה מדוייקת בהתבסס על מה שכתבת, למרות שבאופן כללי לא הייתי צופה לשינוי משמעותי בלחץ העיני ולכן איני ממליץ להפסיק את הטיפול במשאפים אם הם אכן נדרשים. אם ביצעת בדיקה בודדת של שדה הראייה, מומלץ לחזור עליה לפני קביעת אבחנות והחלטות טיפוליות. גם על בדיקות הלחץ הייתי חוזר יותר מפעם אחת, אם לא בוצע. לא ציינת את מצב עצב הראייה. מאחר והמקרה שאת מתארת אינו פשוט ורגיל, ממליץ לשקול פגישת ייעוץ עם רופא עיניים שהינו מומחה גלאוקומה.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני