שקע בעצב הראייה וגלאוקמה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

22/03/2018 | 08:16 | מאת: עדן

לפני כמעט חודש הייתי אצל רופא עיניים בגלל דלקת שהייתה לי , הרופא עשה לי בדיקה מקיפה, בדק אותי במנורת סדק וגם בדק לי לחץ תוך עיני ובדק אותי עוד בדיקה, אחרי שסיים את הבדיקות הרופא הוא אמר שיש לי שקע בעצב הראייה והפנה אותי לבדיקה OCT ובדיקת שדה ראייה הבדיקות יצאו תקינות. הרופא אמר שכל הבדיקות תקינות. השאלה שלי האם השקע יכול להיות מולד או שזה יכול להיות שקע שנוצר כתוצאה מתרופה שמכילה סטרואידים ?. חשוב לציין שאני לוקח תרופה בשם אבאמיס תרסיס לאף. והאם הבדיקות יצאו תקינות זאת אומרת שיכול להיות שאין לי גלאוקומה?

בלי לראות את עצב הראייה איני יכול לענות באופן פרטני. באופן כללי, אם אכן הבדיקות ״תקינות״ אז ברור שגלאוקומה חמורה - אין.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני