שאלה בנוגע ל OPTIC NERVE

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

07/02/2018 | 15:23 | מאת: אופיר

שלום דוקטור שאלתי בעבר האם ניתוח השתלה של נקז עלול לגרום לדימום קל ונקודתי בoptic nerve? ענית לי שזהו לא אחד הסיבוכים המוכרים אז אני רוצה לשאול האם יתכן וזה היה קיים עוד לפני הנתוח ? האם זהו סימן "נזק" לעצב הראיה כתוצאה מגלאוקומה? תודה

דימום על העצב נראה מדי פעם בבדיקה של עיניים עם גלאוקומה, ואכן יכול להעיד (אבל לא בהכרח) על מחלה פעילה. אם עברת ניתוח עם נקז אז כמובן שהמחלה היתה פעילה, והיא טופלה כראוי.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני