פתרון בדיקת OCT להבנת התוצאות

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

31/01/2018 | 14:13 | מאת: חן

צהריים טובים. עברתי בדיקת oct מקולה והרופאה שלי יצאה לחופשה לחודש ולא מוכנים להעביר אותי לרופא אחר מהסיבה שאאבד את הזכות לחזור לרופאה שלי וברצוני לדעת מה אומרות התוצאות : עין ימין : עובי שכבת RNFL בגדר הנורמה פרט להידקקות יחסית של הרביע הטמפורלי. הממוצע הנמדד : 89 מיקרון. מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 249 מיקרון. עין שמאל : עובי שכבת ה RNFL בגדר הנורמה פרט להידקקות יחסית של הרביע הטמפורלי הממוצע הנמדד : 87 מיקרון. מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 262 מיקרון. אודה לכם לתשובתכם בהקדם. יום מקסים

פענוח בדיקות הדמיה כמו OCT ללא ההקשר הרפואי המלא, הינו בעל ערך מועט ולא מומלץ. למרות זאת, התאור שננת הוא של בדיקה שבאופן כללי אינה מצביעה על פגיעה משמעותית.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני