יחס קיעור עצב הראיה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

29/10/2017 | 12:12 | מאת: כרמית

דוקטור השלום והברכה! בת 39 עקב לחץ תוך עיני של 25 -28 מילימטר כספית אובחנתי כחשודה לגלאוקומה. הרופא שהלכתי אליו ביצע בדיקת RATIO יחס קיעור עצב הראיה יצא 0.3 . לאחר כשבועיים הלכתי לרופא נוסף לחוות דעת שניה שמצא יחס של 0.5 . האם יתכן שהשינוי התרחש בתוך שבועיים ? האם יש משמעות לשינוי ? תודה רבה לך!

כמובן שלא התרחש כל שינוי. 2 הרופאים העריכו את המדד בצורה שונה, זה תופעה מוכרת וידועה מאחר וההערכה היא סובייקטיבית.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני