מתאזולמיד - השפעה כללית

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

02/09/2017 | 00:30 | מאת: משה

שלום, לאחר טיפול ממושך בטיפות עיניים, הלחץ התוך עיני שלי שוב גדל, (כיום: 16 ו-24), הופניתי לניתוח אס-אל-טי, בשילוב מעבר לטבליות מתאזולמייד. שאלתי היא - מה השפעת תרופה זו על הגוף בכללותו, וכיצד ניתן למנוע אבנים בכליות העלולות להיווצר עקב שימוש בתרופה זו. להבנתי, מדובר בתרופה חזקה, על כן - אני מהסס אם להתחיל את הטיפול בה עקב חשש מנזקים למערכות אחרות בגוף. האם יש בסיס לחשש זה? תודה מראש.

אכן תרופה זו משפיעה על כל הגוף, ובכלל זה יכולה לתרום להווצרות אבני כליה. אבל בדרך כלל לא מקובל להשתמש בתרופה זו לאורך זמן כדי להוריד לחץ תוך עיני, אלא רק באופן זמני וקצר. אם הלחץ בעין נשאר גבוה מדי אחרי הלייזר אס-אל-טי, יש לשקול ניתוח אחר.

02/09/2017 | 19:44 | מאת: משה

תודה רבה!

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני