זוית צרה בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

02/08/2017 | 11:14 | מאת: הדס

זוית צרה בעיניים בערך 3. האם כדאי לעשות חורים בעיניים למניעה? מה הסכנהות בפרוצדורה והמגבלות אחרי .תודה

הקביעה ״זוית צרה״ היא מאד סובייקטיבית, תלויה במיומנות הרופא הבודק. חורים למניעה דרושים רק אם הזוית היא ממש סגורה, לפחות בחלק מההיקף, ולא רק ״צרה״. אם רוצים תשובה אובייקטיבית אז צריך לצלם את הזוית במכשיר US או OCT ואז מסתכלים על התמונה וקובעים אם הזוית סגורה או לא. הפרוצדורה היא בדרך כלל קלה לביצוע וכמעט חסרת סיבוכים או מגבלות לאחריה

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני