גלאוקומה ואלרגיה לטיפות

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

08/04/2017 | 07:54 | מאת: דינה

שלום, אמי סובלת מגלאוקומה כבר יותר מ 5 שנים ,היא מטופלת בטיפות אזרגה וספלוטן. בחודשיים האחרונים היא סובלת מגרד בלתי נסבל בעיניים,יובש וכל האיזור מסביב לעיניים אדום ומגורה. הרופא אמר שזו תגובה אלרגית לטיפות אזגרה מכיוון שהן מכילות חומרים משמרים ואמר שיש לטפל בזה בקומפרסים חמים. הקומפרסים החמים לא עוזרים !!! אציין שבמהלך השנים אמי החליפה טיפות רבות עקב התגובה האלרגית ...מה ניתן לעשות ? תודה רבה

תשובתי הינה כללית, התשובה השמתאימה ספציפית למקרה תלויה בחומרת הגלאוקומה של אמך, שאותה אני לא מכיר. אם הגלאוקומה אינה חמורה, אפשר להפסיק הטיפול באזרגה ולנסות רק ספלוטן. אם טיפול זה אינו מספיק, אפשר לשקול טיפול לייזר להורדת לחץ. במקרה והגלאוקומה הינה בשלב מתקדם, ולא ניתן לטפל בה עם תרופות, צריך לשקול טיפול נתוחי להורדת הלחץ. בינתיים, אפשר לשקול גם טיפול קצר בטיפות לאלרגיה.

08/04/2017 | 12:23 | מאת: דינה

תודה רבה על המענה המהיר, אמי עברה כבר ניתוח ליזר להורדת הלחץ וזה לא עזר.

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני