פלטו איריס-דרגה 2 מה זה אומר

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

01/02/2017 | 11:36 | מאת: רונה

פלטו איריס בבדיקת UBM בעין שמאל לחץ עם טמולול ולאחר LI 19 (ולפני זה 26). זוית דרגה 2 עם איזור של ITC לאחר בדיקת הרחבת אישון לחץ עלה ל24 והזוית נסגרה לגמרי. מה זה ITC? כמה דרגות ישנן ? מה פרק הזמן עד שנסגר סופית עם השנים? אילו אופציות טיפוליות קיימות על מנת למנוע עיוורון מסגירת הזוית עם הזמן. תודה

משמעות ITC היא זוית סגורה. אם אכן יש זוית סגורה בחלק משמעותי מההיקף, לא היינו רוצים ש"ייסגר סופית" ולכן לפעמים עושים עוד טיפול לייזר מונע, דומה ל LI שעברת, או שנותנים טיפות פילוקרפין. צריך לראות בדיוק מה מצב הזוית

02/02/2017 | 10:47 | מאת: רונה

שכחתי לציין שעברתי גם ארידופלסטי. והאם ישנן אופציות ניתוחיות לפתרון הבעייה בטרם עת. קראתי שניתוח קטרקט יכול לפתוח את הזוית ולפתור את הבעייה. האם נכון? ולא ככ מבינה מדוע אם הלחץ לא עלה משמעותית הזוית בכל זאת נסגרה? האם בדיקה זו אם כך מזיקה לי? תודה

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני