נשירת שיער והתקרחות בשלהתפרצות לופוס עורי בקרקפת

דיון מתוך פורום  לופוס

14/07/2016 | 01:08 | מאת: שושי

אני מאובחנת כחולת לופוס עורי מזה 22 שנים.עברתי מס' סבבים של התפרצויות עם טיפולים בסטרואידים. מזה מס' שנים פלקווניל בלבד במצב רגוע יחסית. מידי פעם פריחות קלות. לאחרונה חוויתי התפרצות קצת שונה מהרגיל ולפצעים המוכרים התלוו פצעים גדולים בקרקפת אשר הביאו למצב של קרחת ממש וכן נשירה מאוד מאסיבית של שיער. הראומטולוג שאני במעקב אצלו היה עסוק מאור ולמרות המצב החמור לא מצא לנכון לראות אותי או את הבדיקות והפנה אותי לרופא עור. לאחר טיפול במשחת אלודל ועוד משחה הפצעים אכן כמעט נעלמו אך הנשירה המסיבית נמשכת וכן הקרחת. האם יש משהו שיכול לעזור, בדחיפות והאם יש אפשרות לקבוע תור למרפאתכם וסופסופ לקבל חוות דעת של רופא שבאמת מבין בלופוס? תודה מראש

שלום. כדי לדעת אם ההתרחשות כעת קשורה ללופוס, צריך לחפש סימנים נוספים להתלקחות- בבדיקה הגופנית, כמובן בתשאול מעמיק וגם בבדיקות דם (למשל, נוגדנים אוטואימונים ועוד). לגבי תור למרפאה, כמובן שמכאן לא הדרך לתיאום, צריך להתקשר למרפאה ולקבוע תור מסודר בטלפון 03-6973243, צירוף של מכתב מרופא משפחה יכול לעזור. בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום לופוס