כדוריות דם לבנות

דיון מתוך פורום  לופוס

28/01/2014 | 06:09 | מאת: אתי

בת 28, עם חשד ללופוס המתבטא בפגיעה במפרקי הברכיים בלבד וANA חיובי. מטופלת בפלקווניל 200 מ"ג פעם ביום. עם פרוץ המחלה חלה ירידה משמעותית בכדוריות הדם הלבנות, ומאז ואילך (משך שנתיים) כדוריות הדם הלבנות נעו בתחום 2.95-3.9. בחודש האחרון חלה עליה בכדוריות הדם הלבנות - בבדיקת דם אחת - 5.2, ובבדיקת דם שבוצעה שבועיים אחריה - 6.7. האם זה תקין? האם עלי לפנות לראומטולוג שמטפל בי?

הי אתי, העליה שאת מציינת בספירת הכדוריות הלבנות היא עדיין לטווח הנורמה, אפילו בטווח התחתון של הנורמה. יכול להיות שזה חלק מתהליך החלמה/הפוגה של המחלה ואם אין תלונות נוספות או חריגות אחרות במעבדה- כנראה שזו הסיבה. סיבה נוספת אפשרית היא זיהום (חיידקי?וירוס?) שגורם לכך. בכל מקרה, אם ישנה דרך, כדאי לעדכן את הראומטולוג המטפל. בהצלחה.

מנהלי פורום לופוס