שלום רב

דיון מתוך פורום  לופוס

02/01/2016 | 20:53 | מאת: משה

ראשית שוב תודה על מתן תשומת הלב. אני בן 38 ובשנים האחרונות ישנה עליה מתמדת אצלי ב AB RO שכבר עבר את ה 100. זה התחיל בקטן וניתן לראות על הגרף עליה בנוגדן כאמור. פרט ל AB RO שאר המדדים תקינים. ס"ה אני חש מצוין רוב הזמן ללא תסמינים. ד"ר פארן הסבירה שזה שיש מספר נוגדנים רב לא מעיד על חומרת מחלה שכן אנחנו מתייחסים לחיובי או שלילי. אם כך אשמח להבין - עליה מתמדת בנוגדנים-עד לאן זה יכול להגיע? האם זה עשוי להיפסק? האם עליה בנוגדנים מעידה שבעתיד עלולה להתפרץ מחלה? לאור מה שכתבתי אשמח להבין מה בד"כ קורה במצב של עליה מתמדת בנוגדנים ללא תסמינים מוגדרים תודה ושבוע טוב משה

משה שלום עליה ברמת נוגדני anti Ro איננה מעידה על פעילות מחלה ולרוב אנחנו לא עוקבים אחר הרמות של נוגדן ספציפי זה כי תנודות ברמה אינן במתאם לפעילת מחלה. נוהגים להתייחס לנוגדן ספציפי זה כחיובי או שלילי. אמנם רמה גבוהה משמעותית יותר מרמה גבולית/נמוכה אך אנו מטפלים בתסמינים ולא ברמת הנוגדנים אשר משמשים כלי עזר בלבד. זה נכון שבמחלות מסויימות לרמת נוגדנים מסויימים תיתכן משמעות עם מתאם בין הרמה לבין פעילות המחלה. דוגמא לכך היא רמת אנטי dsDNA בלופוס. אם כי גם במחלה זו תיתכן לעיתים רמה גבוהה של antidsDNA ללא מחלה פעילה. כך שאנחנו מתייחסים למכלול נתונים ולא רק לרמת נוגדנים כמדד יחיד. אני ממליצה להמשיך במעקב ראומטולוגי שמטרתו בעיקר מעקב אחר תסמינים אפשריים וטיפול בהתאם לצורך.

מנהלי פורום לופוס