שאלה לגבי MPO (שאלה אחרונה בהחלט)

דיון מתוך פורום  לופוס

21/03/2024 | 06:41 | מאת: דוד

שאלה 2: לפני 3 שנים היתה לי התפרצות קשה של ואסקוליטיס MPA. (MPO=7, Panca=positive ). אחרי טיפול אגרסיבי באיכילוב, הגעתי לרמיסיה, כל הבדיקות היו טובות. אבל MPO=5. משלב הזה עברתי לטיפול תחזוקה (מבטרה כל חצי שנה). מאז, MPO ירד לאט במשך כשנתיים, וכעת MPO=2. שאלה: א. האם ל MPO לבד יש משמעות קלינית? (חשוף יותר לסיכון של התפרצות) ב. האם הוא מחייב טיפול כדי שירד מתחת ל 0.5, למשל בפרדניזון?

יש צורך במעקב מעבדתי כי אם תתחיל עליה במדד, זה עלול לחזות התלקחות קלינית בהמשך. אם אתה ברמיסה עם ערך קבוע של 2 שלא עולה, כנראה זה בסדר. אבל אם הערך מתחיל לעלות, צריך להיות יותר עירני/חשדן לגבי אפשרות של התלקחות. הנוגדן הזה הוא סמן למחלה- לא המחלה עצמה, לכן המטרה בטיפול היא לא לאפס אותו.

מנהלי פורום לופוס