שאלה לגבי הצירוף MPO ו Canca

דיון מתוך פורום  לופוס

21/03/2024 | 06:36 | מאת: דוד

דוקטור, יש לי שתי שאלות בנושא. ברשותך, אשאל אותם בנפרד. 1. - האם יתכן מקרה שבו MPO - חיובי גבוה (8), אבל P-anca שלילי. ובו בזמן - C-anca חיובי, PR3 תקין. (שואל כי היה לי מקרה כזה והיה ויכוח בין רופאים אם זה דורש טיפול או שזה False positive.)

זו לא שאלה לפורום לופוס אבל אענה- אלו 2 שיטות מעבדה שונות שמנסות לבדוק את אותו חלבון. השאלה טובה, לפעמים זה יוצא כמו שרשמת ואכן יוצר מבוכה. אם אנטי MPO מאוד גבוה וזה מתאים לקליניקה ואולי גם לפתולוגיה, אז גם אם ANCA שלילי אפשר לקבוע אבחנה של ווסקוליטיס, כי בסופו של דבר אלו בדיקות עזר- הן עוזרות (ולפעמים קצת מבלבלות, אלו החיים..)

מנהלי פורום לופוס