חשד לזאבת, תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  לופוס

05/03/2024 | 10:03 | מאת: שלום דוקטור

שלום דוקטור, הרופא חושד בלופוס, מצרפת למטה תוצאות חריגות. היתר תקינות כולל c3, 4, inr. התור רק בספטמבר. אני בלחץ שיא. אגב, אותן תוצאות בדיוק התגלו כבר ב 2020 ואז לא התייחסו לזה לא בהיבט של לופוס ולא של קרישיות יתר ולא קיבלתי טיפול. Beta2 gpi igm (0-20)-110 Cardiolipin igm (0-20)-128.8 Ana ifa 1:1160, ac5 מחוץ לטווח האם אפשר לומר באופן חדמש שזה זה? תודה על עזרתך.

היי, אי אפשר לקרוא לבדיקות- אבחנה חד משמעית, מכיוון שאבחנה של לופוס מבוססת על שילוב של מצב קליני ובדיקות מעבדה שונות, לא רק ANA. תוצאת ANA יכולה להיות חיובית במצבים רפואיים אחרים (כמו למשל תת פעילות של בלוטת התריס) ולעיתים גם באנשים בריאים. כדאי לחכות להערכה מסודרת אצל ראומטולוג. בהצלחה!

05/03/2024 | 10:48 | מאת: טל

תודה רבה רבה דוקטור! יש לי גרייבס, אז אולי... הלוואי !

מנהלי פורום לופוס