Antinuclear Ab.-children (ANA IFA

דיון מתוך פורום  לופוס

04/03/2024 | 17:59 | מאת: גלית

בבדיקת דם שביצעתי קיבלתי תשובה Homogenous 1:640. למעט בעיות עיכול שכיחות אצלי, אין לי שום תופעה המתאימה ללופוס. האם זה מחייב שיש לי את זה?

בדיקת ANA - (מדידת נוגדנים כנגד מרכיבי הגרעין)- נעשית כאשר יש חשד למחלה אוטואימונית, כולל לופוס, אבל לא רק. אם אין לך תסמינים שמחשידים למחלה כזו, מדוע נלקחה הבדיקה? אפשרי שנלקח בטעות, ובמידה שאין חשד קליני למחלה אוטואימונית, כדאי להמשיך מעקב בלבד אצל ראומטולוג. אמנם ANA חיובי בכ10% מאוכלוסיה בריאה, אולם הערך שיצא אצלך גבוה ודורש מחשבה. ANA יכול להיות מוגבר במגוון מחלות אוטואימוניות, לא רק לופוס, ויש מקום לשקול להרחיב את הברור לחפש תתי נוגדנים (סוגים שונים של ANA) . מציע לפנות להערכה מסודרת אצל ראומטולוג. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס