שילוב של מספר סימפטומים, יתכן שזה לופוס?

דיון מתוך פורום  לופוס

26/02/2024 | 09:05 | מאת: מאיר

שלום, אני לא בקשר עם אבא שלי ולאחרונה התברר לי שהוא מאובחן בלופוס. אני סובל מפריחה דמוית פרפר. האף אדם ומשני צדיו ולייד. רופאי עור אמרו לי שזה סבוריאה רוזציאה. כל רופא עם אבחנה אחרת. אני סובל מהזעת יתר בכפות הידיים והרגליים. נוסף להזעת יתר בכפות הידיים יש לי תופעת רנו. כפות הידיים נהיות כחולות בחשיפה לקור. זה מלווה בכך שכפות הידיים שלי באופן כללי תמיד קרות. נוסף לכך מאובחן בocd. קראתי שלופוס גורם לפריחה, לתופעת רנו, ולדברים במערכת העצבית הכללית (הזעת יתר בכפות הידיים והרגליים?) וראיתי שגם תסימנים נפשיים מופעים (אם כי לא מצאתי קשר בין ocd ללופוס). בהתאם לתסמינים שאני מתאר יש צורך בבירור? כי עד עכשיו אני התייחסתי לכל בעיה בנפרד. לגבי תופעת רנו שהידיים נהפכות לכחולות סגולות כאלה והן קרות, אין איך לטפל. להזעת יתר עשיתי בוטוקס בכפות הידיים, אך זה לא פתרון יעיל (3-4 חודש וצריך שוב וזה יקר מאוד). לגבי ocd אני מטופל בלוסטרל שלא פותר את הבעיה אך מקל עליה. מה דעתך בהתאם לתיאוריה?

בגלל שאתה מתאר סיפור משפחתי של לופוס, תופעת רנו ופריחה עם הפנים, כדאי לעבור הערכה מסודרת אצל ראומטולוג, ולו רק ליתר בטחון. אבחנה של לופוס מבוססת על בדיקה גופנית מדוקדקת (לא כל פריחה על הפנים משמעותה לופוס), אנמנזה, בדיקות מעבדה מקיפות שכוללות גם נוגדנים עצמיים. לגבי OCD, הוא לא נכלל בקריטריונים של אבחון ללופוס, גם לא הזעה בכפות ידיים. בהצלחה.

מנהלי פורום לופוס