שלום ד"ר .

דיון מתוך פורום  לופוס

05/02/2024 | 17:59 | מאת: אני

שלום ד"ר, מאובחנת בלופוס מזה כ 3 שנים. היום לראשונה נמצא חלבון בשתן בכמות 10 מ"ג . מה השלב הבא ? מעקב בלבד ? זה שכיח ?

היי, אני מניח שלפי התוצאה מדובר בבדיקת שתן רגילה (שתן לכללית). צריך לבקש הערכה כמותית של הפרשת חלבון בשתן ליממה ע"י איסוף שתן למשך 24 שעות. במקביל הייתי מבקש (באותה בדיקה) לעשות בדיקת שתן פשוטה של יחס חלבון לקריאטינין (זהו יחס שמשקף את התוצאה של איסוף שתן ליממה ויכול לעזור בהמשך, גם כדי לחסוך איסוף חוזר כשצירך מעקב). בהצלחה

מנהלי פורום לופוס