האם פריחת הפרפר בעלת מרקם פריחתי?

דיון מתוך פורום  לופוס

26/01/2024 | 21:11 | מאת: אנונימית

האם פריחת הפרפר בלופוס היא בעלת מרקם פריחתי? יש לי אודם מקומי שמזכיר בצורה את הפריחה האיזור מרגיש לוהט (ככה יודעת שזה קורה) וזה נעלם ושב לסירוגין ללא התערבות. תסמינים נוספים אך מעבדה גבולית

היי, לא מכיר או מבין למה הכוונה "מרקם פריחתי" כמו שרשמת. פריחת פרפר בלופוס נראית ככתמים אדומים מורמים שמופיעים על הלחיים ועל גשר האף. פריחה זו רגישה מאוד לשמש- ובחלק מהחולים חשיפה לשמש מביאה להופעת הפריחה או להתפשטות פריחה קיימת. הפריחה נמשכת מימים ועד שבועות. זאת בניגוד להסמקה, שינוי בעליית טמפרוטורת גוף או לשינוי עור שטיפוסי לאחר חשיפה לשמש ("כשנשרפים מהשמש")- בשני המקרים זה נמשך דקות עד יום או יומיים ולא מתאים ללופוס. בכל מקרה, צריך לחבר בין תסמינים למעבדה, אם אין מעבדה שתומכת בלופוס והפריחה לא מתאימה, קרוב לוודאי שיש לתופעה בעור סיבות אחרות.

מנהלי פורום לופוס