האם יש חשד ללופוס ???

דיון מתוך פורום  לופוס

16/01/2024 | 02:10 | מאת: יוני

שלום, בן 43 יש לי כאבי מפרקים באצבעות הרגליים במרפק ובכתף כאבי גב הולכים ומחמירים לאחרונה וכן אנמיה חדשה מחוסר ברזל בבדיקות דם crp ושקיעת דם תקיניםc3 c4 תקין אנטי-גרעיני Ab-IFAדפוס מעורב: הומוגנית + מנומר 1:320 בכיל יש לצין שבצעתי את הבדיקה בזמן שלקחתי אנטיביוטיקה רוקסו לאנגינה לא ידעתי שיכולה להיות השפעה שאלתי האם יש חשד ללופוס וכן מתי יש דפוס מעורב תודה על המענה ועל הפורום הנפלא

16/01/2024 | 02:41 | מאת: יוני

רציתי להוסיף שעור כפות הידים מאוד יבשות בנוסף בדיקת דם שבצעתי לפני כן Antinuclear Ab Adults התוצאה גבולי __________________________ בוצע בשיטת מולטיפלקסה :את האנטיגנים הבאים dsDNA, Ribo-P, SSA, SSB, CentB RNP, Jo1, Scl70, Chrom, Sm

ככלל, כשעושים בדיקות לברור תופעה כרונית, לא מומלץ לבצע בזמן מחלה חריפה (כמו אנגינה), כי זה עלול לשבש את התוצאות שיכולות להיות לא אמינות. לכן מומלץ לחזור עליהן. בכל מקרה, גם אם חיובי בבדיקה חוזרת, כדי להגיע לאבחנה של מחלה אוטואימונית כזו או אחרת שגורמת לכאבים, דרוש מכלול נתונים שכולל בעיקר את אופי וסוג הכאב, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות נוספות כמו מדדי דלקת, ועוד. לשם כך יש לחזור לרופא ששלח את הבדיקות להשלים את ההערכה. רק על סמך מה ששלחת לא ניתן לקבוע אבחנה. ANA חיובי יכול להופיע בעד 10% מאוכלוסיה בריאה.

מנהלי פורום לופוס