בדיקת antinuclear שאלה

דיון מתוך פורום  לופוס

27/12/2023 | 15:36 | מאת: שאלה ana

שלום עשיתי אתמול בדיקת Ana ואלה התוצאות: Antinucler ab adults: בוצע בשיטת אימונופלורסנציה. ראה תוצאות בבדיקת Ana IFA. Antinucler an-IFA children: Negative. הבדיקה מבוצעת בטיטר החל מ1/80. מדווח על פי הנחיות international consensus on antinucler antibody (ana) patterns (icap). ראשית, מה המשמעות? האם התוצאה תקינה או שיש נוגדנים? שנית - למה בתוצאה כתוב children? אני בת 32

הבדיקה שלילית, כלומר תקינה. כל השאר אלו פרטים טכנים

28/12/2023 | 11:32 | מאת: ליה

תודה סתם מעניין אותי - היא יצאה חיובית בשיטת בדיקה אחת ולכן בדקו אח"כ בשיטה שנייה שבה היא יצאה שלילית?

לפי מה ששלחת זה נעשה ישירות בשיטה האמינה

30/12/2023 | 22:21 | מאת: ליה

שאלה נוספת אני סובלת מתסמונת סיוגרן. האם היא מעלה את הסיכון ללימפומה רק או לעוד סוגי סרטן (למשך סרטן בלוטות הרוק)?

בעיקר ממאירויות המטולוגיות, אולם גם בחלל הפה (בלוטות רוק) ועוד (ריאה, בלוטת תריס) בשכיחות מעט יותר גבוהה מהאוכלוסיה הבריאה.

מנהלי פורום לופוס