ממצא בבדיקה חשש לזאבת?

דיון מתוך פורום  לופוס

20/11/2023 | 20:25 | מאת: מיכאלה

בבדיקות דם שנשלחתי אליהן בבירור ראומטולוגי קיבלתי את התוצאה הבאה: ANA IFA - 1:160 Ac1 homogeneous בנוסף: ANTI CHROMATIN- 0.9 indeterminate ANA MULTIPLEX- indeterminate האם אלה ממצאים שבסבירות גבוהה מצביעים על זאבת? האם יש אפשרויות נוספות ומה הן? ברקע- חולה בקוליטיס כיבית (פרוקטיטיס), עפ בדיקות אחרונות הדלקת במצב קל, מדדי דלקת נמוכים

אבחנה של לופסו מבוססת על שילוב של בדיקות מעבדה יחד עם קליניקה. בנוסף, ANA אינו ספציפי, בוודאי בערכים נמוכים (1:160 נחשב ערך נמוך), ויכול להיות חיובי בעד 10% מאנשים בריאים ולכן, אם ANA חיובי 1:160 לא ניתן לקבוע כלום לגבי לופוס (רק על סמך הנתונים שנשלחו בשאלה).

מנהלי פורום לופוס