בדיקות דם - האם לופוס?

דיון מתוך פורום  לופוס

02/11/2023 | 19:05 | מאת: אלונה

לאישה בת 85 עם מחלת רקע ותרופה בשם טגריסו בבדיקת דם יצאו התוצאות הבאות: Antinuclear Ab.-children (ANA IFA - התוצאה: dense fine speckled בכייל 1:60 Dna ds ab התוצאה: בכייל 1:10 האם המשמעות שיש לופוס? אם לא מה המשמעות ומה עושים מכאן

שלום רב, האבחנה של לופוס נעשית על בסיס מכלול של תסמינים וממצאי מעבדה, ובדיקת ANA ואנטי DNA הינן חלק מהאבחנה, כאשר ANA יכול להיות חיובי בערך נמוך בעד 15% מהאוכלוסיה הבריאה. ולכן, על בסיס הנתונים ששלחת, לא ניתן לקבוע מה המשמעות, בוודאי לא במטופלת בת 85 שמקבלת טיפול אימונולוגי. מציע להפנות לראומטולוג בצורה מסודרת כדי לקחת אנמנזה, בדיקה גופנית ולעבור על כל בדיקות המעבדה. בהצלחה!

05/11/2023 | 12:10 | מאת: אלונה

תודה

מנהלי פורום לופוס