זאבת?!?.............

דיון מתוך פורום  לופוס

26/10/2023 | 17:45 | מאת: רינה

האם זאבת............. 26/10/2023 | 17:31 | מאת: רינה פיברו ברקע פניתי לראמטולוג בגלל כאבים באצבע אחת ביד כאב לוחץ שבא והולך שלח אותי לבדיקות חדשות Ana מולטיפלקס יצא לא שלילי ולא חיובי אנטי dna יצא 5 - וגם אין הגדרה אם שלילי או חיובי C4 18.7 - שזה בגד הנורמה C3 -69 - שזה נמוך כביכול , הרופא רשם חשד ללופוס - נתן לי תרופה פלקוניל עכשיו אני בסרט מזה, עד כמה זה בטוח זאבת? האם להתחיל תרופה לאור התוצאות האלו? אני ממש בלחץ מהמחלה וממה שיכולה להביא איתה

האבחנה של לופוס מבוססת על מכלול של ממצאים קליניים ומעבדתיים, בין היתר ANA. פרטים לאבחנה תוכלי לקבל גם באתר של איכילוב https://www.tasmc.org.il/Articles/Rheumatology/Pages/SLE.aspx בדיקת ANA היא חשובה ביותר לאבחנה, ויתכן שבשיטת המעבדה שנעשתההבדיקה, התוצאת לא חד משמעית. כדאי לבצע אותה (וגם את בדיקת אנטי DNA) בשיטה אמינה יותר שנקראת אימונופלורוסנציה. אלו בדיקות שזמינות במעבדות של כל קופות החולים. במידה והן יהיו שליליות בשיטה המדויקת יותר, הסבירות שמדובר בלופוס לכל הפחות נמוכה מאוד.

29/10/2023 | 09:29 | מאת: רינה

תודה רבה דוקטור רציתי באמת לוודא לפני שסתם דוחפת לעצמי עוד תרופות

מנהלי פורום לופוס