תרופת הידרלזין להורדת לחץ דם

דיון מתוך פורום  לופוס

12/10/2023 | 21:24 | מאת: מייק

שלום ד"ר, אמא שלי עם לחץ דם גבוה ואי ספיקת כליות מתקדמת(הקראטנין 4) קיבלה לפי כחצי שנה תרופה בשם הידרלזין להורדת לחץ דם, במהלך התקופה הזאת החלה ירידה בספירת הדם אדומות, לבנות וטסיות וגם סבלה מכאבים בפרקים, תחושת נימול ברגליים וידיים אותם ייחסה ל פיבומלרגיה שיש לה. בחודש האחרון התחילה לסבול מקוצר נשימה וחולשה משמעותית עם המוגלובין 7.8 ושלשולים. לפני מה שקראתי על הידרלזין יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי הדומות לזאבת. האם זה באמת יכולה להיות הסיבה? אם כן, כבר שבועיים אחרי הפסקת הטיפול ב הידרלזין ועדיין ספירת דם לא עולה - אחרי כמה זמן אפשר לראות שיפור? מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב? אנו אובדי עצות, לא יודעים לאיזה רופא לגשת ומה לעשות.. אציין שאמא בתהליך להשתלת כליה. תודה רבה, רובי

היי רובי, מכל מה המצב המורכב שתיארת, לא סביר לחשוב על תופעת לוואי של התרופה שגורמת ללופוס שגורמת לאנמיה. אם החשש שלכם שכל הבעיות נגרמו מתרופה חדשה, כדאי להפסיק אותה ולעדכן את הרופא שנתן את הטיפול לופוס אמנם יכול באופן תיאורטי לבעיות בכל תחום רפואי, אבל לבסוף צריך להוכיח שמדובר בלופוס (יש קריטריוני אבחנה) ובמקרה המתואר כאן לדעתי לא סביר להתחיל ולחשוב דווקא על לופוס כסיבה להחמרה במצב. מציע לפנות לנפרולוג/ית המטפל/ת להערכה ולמחשבה בענין בהצלחה ובשורות טובות

מנהלי פורום לופוס