לופוס.... .

דיון מתוך פורום  לופוס

11/09/2023 | 07:56 | מאת: עדי

שלום ד"ר, מאובחנת ב sle. יש לי בעיה לאחרןנה בזיכרון, קשיי שליפה. מאיזה שלב זה כבר מעבר לנורמה ומחליטים לבצע בירור ? בנוסף, רוב הזמן אני עייפה. אחרי העבודה - ממש מתקשה לתפקד. מבחינת טיפול- אני נוטלת ציקלוספרין מינון 100 מ"ג (עדיין יש לי תסמינים בעור ומדדי דלקת בדם). האם זה לא מינון נמוך מידיי ?

היי, כל בעיה שמטרידה (בכל תחום, אגב) דורשת הערכה. בהקשר של SLE, חשוב לעבור הערכה נוירולוגית- כולל הדמיה של MRI מוח, לוודא שיש תוצאות של בדיקות קרישיות יתר (APLA), ובכלל להעריך את מידת פעילות המחלה (מחלה פעילה יכולה לגרום בין היתר לתלונות כאלה)ע"י בדיקות מעבדה ובדיקה גופנית. בהתאם לממצאים ממשיכים את הברור.

מנהלי פורום לופוס