הורדת מינון פרדינזון

דיון מתוך פורום  לופוס

23/08/2023 | 15:14 | מאת: יעלי

שלום ד"ר, לקחת במשך 5 ימים פרדינזון במינון של 15 מג ואז במשך 10 ימים במינון של 20 מג. איך הכי נכון להפחית באופן הדרגתי? תודה

ירידה הדרגתית במינון סטרואידים חשובה כדי לאפשר לגוף לייצר מחדש את הקורטיזול הפנימי. קצב הירידה תלוי במספר גורמים- כמו תחלואת רקע, הסיבה בגינה מקבלים פרדניזון (מחלה כרונית או חולפת), תרופות נילוות, מינון הפרדניזון ומשך לקיחתו ועוד. כך שאין כלל אחד לכולם כיצד לרדת במינון. כ"כלל אצבע" (לא מחייב) בהנחה שהטיפול ניתן חד פעמית, אפשר לנסות לרדת בכל פעם בקצב של חצי מהמינון כל שבוע עד הפסקה מוחלטת (כאשר המינון האחרון לפני ההפסקה הוא 2.5 מ"ג ביום). בכל מקרה, לא מומלץ ליישם את התכנית הזו ללא התייעצות עם הרופא המטפל

10/09/2023 | 19:40 | מאת: יעלי

תודה דוקטור על התשובה. הטיפול הוא חד פעמי. קיבלתי הנחייה לקחת חמישה ימים 15 מג, חמישה ימים 10,חמישה 5 וחמישה 2.5. זה סביר שהירידה ההדרגתיות למעשה יותר ארוכה ממשך הנטילה של הפרדינזון? הרופא שלח לי הנחיה במייל ולא ענה על השאלה הזאת.

קצב הירידה אכן נראה סביר

מנהלי פורום לופוס