בדיקת זאבת ANTINUCLEAR AB-IFA

דיון מתוך פורום  לופוס

22/08/2023 | 20:56 | מאת: יולי

שלום, אשמח להסבר על תוצאות אלה והאם זה חיובי SPECKLED בכייל 1:360 הבדיקה מבוצעת בטיטר החל מ1/80 תודה רבה.

בדיקת ANA בודקת אם יש בדם נוגדנים עצמיים כנגד גרעין התא או כנגד רכיבים בציטופלזמה של התא. בדיקה זו יכולה להתבצע בצביעה אימונו-פלואורסצנטית בלתי-ישירה על ידי בחינה מיקרוסקופית של הופעת צביעה של מרכיבי הגרעין של תאים. צביעה נקודתית (speckled) יכולה להתאים למחלות אוטואימוניות שונות, כולל לופוס בעוד שכייל של 1:40 או נמוך מכך של כל סוגי ANA במקובץ נחשב תקין, הרי שבמיהולים גבוהים יותר, ובדרך כלל כאלה של 1:160 ומעלה, עלולים להעלות חשד למחלה אוטו-אימונית. ערך של 1:320 נחשב חיובי, אולם כדי לקבוע אבחנה של מחלה אוטואימונית, צריכים להתקיים פרמטרים נוספים, גם מעבדתיים וגם קליניים. ולכן, כאשר בדיקה כזו מתגלה באקראי, אין לכך בהכרח משמעות, וודאי לא טיפולית, אולם יש מקום למעקב ראומטולוגי

מנהלי פורום לופוס