חשד למחלה אוטואימונית - Immunoglobulin M

דיון מתוך פורום  לופוס

14/08/2023 | 14:14 | מאת: אורי שלום

שלום במסגרת בירור לחשד למחלה אוטואימונית עברתי בדיקות דם אשר במהלכן התקבלו ערכים חריגים: Immunoglobulin M -41 כאשר הרף הוא 50-300. כמו שן זה פעם שלישית שComplement-C4 | mg/dl יצא גבוהה, כאשר הערך הוא 49 מתוך טווח של 10-40. אשמח להבין הסבר כל שהוא. התור לחזרה לראומטולוג בערך עוד חודשים וחצי. תודה

07/09/2023 | 03:28 | מאת: אורי שלום

למה לא עונים?

הבדיקות שפירטת לא בהכרח עונים להגדרה של מחלה אוטואימונית או לבעיה ראומטולוגית. גם הערכים החריגים- אינם משמעותיים וצריך לבדוק אם נלקחו בעבר, אולי מדובר במצב קבוע שיתכן ומחזק את ההנחה שלא מדובר בבעיה רפואית.

מנהלי פורום לופוס