כאבים בכפות ידיים במשך שנים רבות

דיון מתוך פורום  לופוס

04/08/2023 | 03:45 | מאת: אורי ראובני

שלום רב, אני סובל מספר שנים מעל עשור מכאבים בשני הידים עברתי המון בדיקות. EMG גבולי לניתוח. עשיתי המון זרוקות קורטיזון בשני כפות הידים מעל 10-12. כמעט בכל האצבעות טריגר פינגר שהולך וחוזר. כרגע עם טריגר פינגר בשני הידים בגדלים של יותר מ0.5-0.3 סמ ב4-5 גידים, וזה בבדיקת אולטראסאונד, עשיתי פעמים שלוש בדיקות בדיקות דם ללופוס משך השנים אף אחד לא מצא אבחנה. וכמו שצינתי *לפחות* 2-3 בדיקות דם במהלך ה5-6 שנים האחרונות וכל המדדים שללים! גם מדדים לדלקות אחרות כמו דלקת מפרקים שגרונית, ועוד רבים, הכל שלילי! רשימה חלקית: Rheumatoid Factor Quantit Anti CCP Antinuclear Ab Adults C.R.P TSH משלים 4ומשלים 3 ESR 1 hour La Ab Anti SSB (Ro Ab (Anti SSA כולםםםםםםם שלילי טכטלם בטווח הנורמה! האם יכול להיות שגם במקרה כזה זו זאבת של גידים? או זאבת בכלל? בכלל מה הסיכוי שיהיה מחלת זאבת עם תוצאות בדיקות דם כאלה שליליות ושב ושוב? בתודה ענקית!

שלום רב, אם כל הבדיקות שציינת תקינות, שוב ושוב, כולל בדיקת ANA, והתלונות שלך מתמקדות כפי שציינת בגידי הידיים, לא נראה שמדובר בלופוס או בכל מחלקת מפרקים דלקתית אחרת. יותר מתאים לבעיה אורטופדית. במקרה כזה יש להיוועץ עם אורטופד מומחה לכף יד. בהצלחה רבה

מנהלי פורום לופוס