מה אומרת בדיקת הדם שלי

דיון מתוך פורום  לופוס

02/08/2023 | 20:37 | מאת: שירי

שלום, קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם הבאות : Negative ANA TITER NEGATIVE ANA PATTERN 300< DNA (ds) Ab 0.2> RIBOSOMAL P Ab 0.2> Sm (anti Smith Ab) Borderline 1.0 RNP A 0.2> RNP 68 0.2> SmRNP 0.2> SSA-60 0.2> SSA-52 Borderline 1.1 CHROMATIN 0.2> Anti Jo-1 Ab 0.2> Scl-70 Ab 0.2> ANTICENTROMERE Ab 0.2> SSA (Ro) SINGLE 0.2> SSB (La) SINGLE Borderline 1.0 RNP Negative DNA Ab CONF ESR 27 אציין כי עשיתי את בדיקות הדם כשבועיים אחרי שהייתי חולה עם כאבי גרון וחום גבוה. בנוסף, הבדיקות נעשו כחודש לאחר ניתוח קטן (פיסורה) בהרדמה מלאה. מה משמעות הבדיקה ? והאם ייתכן כי התוצאות הושפעו מהניתוח ומחלת הגרון ? תודה רבה

בהחלט יתכן והתוצאות קשורות לזיהום ו/או לניתוח. מציע לחזור עליהן. לא ניתן לקבוע אבחנה של מחלה אוטואימונית רק על בסיס בדיקות דם, האבחנה תלויה בתלונות, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה נוספות

03/08/2023 | 10:11 | מאת: שירי

תודה רבה על המענה המהיר. אבקש הפנייה לבדיקה חוזרת. האם ישנם מדדים נוספים שכדאי לבדוק בעת הבדיקה ? תודה

מנהלי פורום לופוס