לופוס וירידה חדה בשמיעה

דיון מתוך פורום  לופוס

21/07/2023 | 05:43 | מאת: ענת חנינה

בת 57,מזה כ 20 שנה עם לופוס, נוטלת פלקווניל 200 מג ליום. לאחרונה אובחנתי בירידה משמעותית חד צדדית בשמיעה +חוסר שיווי משקל.אושפזתי כשבוע להשגחה... נוטלת סטרואידים, 40 מ"ג ביום, מזה כ3 שבועות ללא שיפור בשמיעה וביציבות. האם אפשר ליטול פלקווניל יחד עם הסטרןאידים. הפסקתי ליטול אותם כ3 שבועות האם להערכתך זו הסיבה לחוסר שיפור? תודה רבה !

אפשר לקחת יחד סטרואידים ופלקווניל. צריך להשלים MRI מכוון לתעלות השמע, בדיקת שמיעה ולבחון יחד עם הראומטולוג המטפל אם יש התלקחות של מחלת לופוס (בתשאול, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה שונות) או בעיה בקרישיות (נודגנים לAPLA).

מנהלי פורום לופוס