מחלה אוטואימונית מה אומרות הבדיקות

דיון מתוך פורום  לופוס

20/07/2023 | 12:39 | מאת: מזל

בסד שלום רב בירור לתוצאת בדיקות דם שעשיתי.. אשמח לתשובה...תודה בת 65 באופן כללי מתפקדת ..עצמאית . מקבלת אלטרוקסין עברתי כריתה של אונה , סטטינים. אוסטאופרוזיס מתקדם וזריקת סקסנדה לירידה במשקל. כשלושה שבועות כאבים במפרקים ידיים רגליים לפעמים עדי כדי קניון ולפעמים חוסר יציבות. בבדיקות דם שעשיתי השבוע : ANA PROFIL חיובי DNA AB 12 SSA 3.6 ANA TITER שלילי 1:160 ANA PATTERN שלילי Hb 13 כל שאר הבדיקות תקינות . מה אומרות התוצאות...תודה רבה

בדיקת ANA יצאה חיובית בבדיקה ראשונית, ושלילית בבדיקת אישור (1:160). אנטי DNA ככל הנראה גם כן שלילי ואנטי SSA - לא ברורה משמעותו. בכל מקרה, בחשד לדלקת מפרקים חשוב להשלים, מעבר להערכה קלינית אצל ראומטולוג, בדיקה של מדדי דלקת CRP ושקיעת דם.

מנהלי פורום לופוס