לופןס ועוד...... .

דיון מתוך פורום  לופוס

19/07/2023 | 23:28 | מאת: יעל

שלום ד"ר וולמן , אני מאובחנת בSLE . בת 34. לאחר שהטיפול במטוטרקסט לא צלח, עברתי לטיפול בציקלוספרין . התחלתי עם מינון 50 . כרגע אני לאחר שבןעיים של טיפול , עדיין עם פריחה בכל הגוף מופע חדש לאחר 5 ימים של טיפול. ועכשיו העלו לי את המינון ל- 100. השאלה- מה המינון המקובל לטיפול בלופוס בצילקסופרין ? וממה שקראתי , הטיפול בתרופה הנ"ל לא שכיח. הסיבה שקיבלתי אותו, הוא מכיון שאני רוצה לנסות הריון בזמן הקרוב- אז הברירה היתה אימוראן או ציקלוספרין.- מה נחשב לטיפול חזק יותר ? אני דיי מיואשת- כי הטיפולים האלה מעייפים אותי מאדד. גורמים לי ממש לחולשה (עוד לפני שהעלתי את.המינון), לכאבי בטן ולבלבול. ועדיין יש לי פריחות..כאבי שרירים . (שאא התסמינים- בשיפור) וגם לעיתים טשטוש ראיה.

שלום רב, בלופס בזמן הריון cהחלט קיימת מגבלה של טיפול תרופתי, ומלבד סטרואידים ופלקווניל, אפשר לנסות גם אימורן וציקלוספורין. אין השוואה מה "חזק" יותר. השאלה היא מה הן האפשרויות (המצומצמות) שאפשר לטפל בסיטואציה כזו. ציקלוספרין נחשב יעיל למעורבות עורית, מפרקים, המטולוגי ופגיעה בכליות וגם יעיל לשינויים במעבדה שקשורים ללופוס פעיל (למשל נוגדנים עצמיים שעולים במחלה פעילה). צריך לשים לב ללחץ הדם שיכול לעלות -לרוב הפיך כשמורידים מינון, ועליה בתפקודי כליה. אם הטיפול בציקלוספורין לא יעיל או גורם לתופעות לוואי, סביר לנסות ולשקול לעבור לאימורן (ולהיפך). בהצלחה!!

25/07/2023 | 16:39 | מאת: יעל

תודה רבה על המענה!

מנהלי פורום לופוס