בדיקות דם ביתר לח"ד ריאתי

דיון מתוך פורום  לופוס

18/07/2023 | 23:17 | מאת: אילנה

שלום כשמגלים באקו לב יתר לח"ד ריאתי, כחלק מהבירור קראתי שעושים בדיקות דם למחלות מסויימות (אוטואימוניות בעיקר) שיכולות לגרום לזה. אלו בדיקות דם עושים במסגרת הבירור הזה? והאם מי שמתגלה אצלו יתר לח"ד ריאתי כדאי שיפנה גם לראומטולוג או שזה רק עניין של לעבור בירור של בדיקות דם ראומטולוגיות? תודה רבה

שלום אילנה, יתר לחץ דם ריאתי יכול להיגרם ממספר סיבות, ומקובל לחלק אותן לפי קטגוריות, למשל: 1- בגלל תרופות מסוימות 2- בגלל מחלה לב (כמו אי ספיקת לב בגלל טרשת עורקים) 3- מחלת ריאה דלקתית או חסימתית כמו אסטמה 4- וגם מחלות אוטואימוניות. בהקשר הזה יש ספקטרום רחב של מחלות אוטואימוניות מתחום הראומטולוגיה כמו דלקות מפרקים שונות ומחלות רקמת חיבור. האבחון שלהם מבוסס על אופי התלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, רקע רפואי של המטופל/ת ובדיקות מעבדה והדמיה. כך שניתן להבין שלא בכל מקרה של לחץ דם ריאתי מוגבר הסיבה היא מחלה אוטואימונית, וכדאי לשאול רופא ראות אם יש מקום להיתייעצות עם ראומטולוג. בהצלחה

19/07/2023 | 11:39 | מאת: אילנה

תודה על התשובה המפורטת והבהירה כ"כ. בביקור אצל רופא ריאות לא עלה הנושא הזה של ראומטולוג, אז אף שלא שאלנו מיוזמתנו, כנראה שהוא לא ראה צורך בהפניה לראומטולוג וגם לא שלח לבדיקות דם כלשהן. מעניין לגבי התרופות, אלו תרופות יכולות לגרום ליתר לח"ד ריאתי? תודה

רשימה מאחד האתרים. היא די חוזרת על עצמה: Dasatinib, a tyrosine kinase inhibitor Mitomycin and cyclophosphamide, alkylating agents Sofosbuvir, a direct antiviral acting agent Leflunomide, a DMARD Mazindol, a nonamphetamine stimulant MDMA, an amphetamine stimulant Fluoxetine, an SSRI Diazoxide, a nondiuretic thiazide Trichloroethylene, an industrial solvent Carfilzomib, a preoteasome inhibitor תרופות יותר שכיחות ברשימה- SSRI לדיכאון

מנהלי פורום לופוס