זמן השפעת פרדינזון.

דיון מתוך פורום  לופוס

15/07/2023 | 11:04 | מאת: מאי

שלום ד"ר ותודה מראש על העזרה. האם זה נכון שזמן ההשפעה של פרדינזון הוא שבועיים? יש לי חשד למחלת רקמת חיבור, מנסה להיכנס להריון בטיפולי פוריות. הרופא שלי מתכוון לתת לי פרדינזון כדי שהגוף לא ידחה את העובר. קראתי שעל מנת שזה יהיה אפקטיבי צריך להתחיל עם הפרדינזון שבועיים לפחות לפני החזרת העובר.

לגבי זמן תגובה לפרדניזון, זו שאלה מורכבת, כי הענין תלוי במספר גורמים: המחלה המטופלת, מינון הפרדניזון, צורת המתן (כדורים לווריד) ועוד. באופן כללי סטרואידים בכדורים מובילים לאפקט טיפולי בתוך מספר שעות, והאפקט הוא קצר טווח, (זמן פעולה קצר), לכן לפעמים צריך לקחת את התרופה למשך ימים ארוכים ולרדת במינון בהדרגה. לגבי טיפול בסטרואידים באינדיקציה שציינת, צריך להפנות את השאלה למומחה פוריות.

מנהלי פורום לופוס