בדיקת דם ל - DNA ds ab גבוה

דיון מתוך פורום  לופוס

13/07/2023 | 09:45 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, בן 43. עקב עליה באנזימי כבד לאורך שנים נעשה לי כעת בירור לסיבה לעליה באנזימי הכבד. בבירור , כל הבדיקות יצאו תקינות, נעשה גם ANA PROFILE ובדיקה אחת יצאה לא תקינה והיא: DNA ds ab = 13 (טווח הנורמה הינו 0.0-6.0) הערך יצא חריג וגבוה. DNA Ab CONF = שלילי. ANA TITER = שלילי. ANA PATTERN= שלילי. האם זה מעיד על דלקת אוטואימונית בכבד? אני די מודאג והייתי מבקש להבין על מה תוצאת הבדיקה הזו מעידה? תודה ובברכה

תוצאות הבידיקות ששלחת- תקינות. מה שיצא חריג בבדיקה אחת היה מאוד גבולי ובבדיקת אימות התשובה שלילית (כלומר, תקינה). לשאלתך, זה לא שולל מחלה אוטואימונית של הכבד, כי לשם כך בודקים נוגדנים אוטואימונים אחרים- לפרטים תפנה למומחה כבד. בהצלחה ורק בריאות

מנהלי פורום לופוס