שאלה.. .................. ......

דיון מתוך פורום  לופוס

12/07/2023 | 11:31 | מאת: דנה

יצא לי בבדיקת דם - ana titer חיובי 1:160 , ana pattern - cytoplasmic , האם זה יכול להעיד על לופוס או על מחלה אוטאימנית אחרת

שלום, אבחנה של לופוס או כל מחלה אוטואימונית אחרת מבוססת על פרמטרים קלינים (תלונות מתאימות, ממצאים בבדיקה גופנית כמו פריחות, שיעול, דלקת מפרקים ), בדיקות הדמיה כמו סיטי וגם בדיקות דם כמו ANA ועוד. ANA זו בדיקה כללית של נוגדנים עצמיים, צריך לבדוק תתי סוגים (בדיקות יותר ספציפיות) וזה נעשה לרוב דרך קופ"ח, וחלק רק במעבדות בבתי חולים.

מנהלי פורום לופוס