פרדינזון ופרדינזולון

דיון מתוך פורום  לופוס

30/06/2023 | 07:18 | מאת: אירית

שלום ד"ר, מה ההבדל בין השניים והאם זה נכון שלפרדינזולון יש פחות תופעות לוואי? תודה

שתי תרופות אלו הן סטרואידים סינתטיים המחקים את פעולת הקורטיזול, שהוא הסטרואיד הטבעי הנוצר על ידי יותרת הכליה. פרדניזון היא תרופה הניתנת דרך הפה, נספגת היטב במערכת העיכול ואז בכבד הופכת לפרדניזולון. בכל אדם שיכול לבלוע וללא בעיית ספיגה במערכת העיכול, יועדף הטיפול בפרדניזון לעומת זאת, פרדניזולון ניתן לווריד כעירוי (מתיל-פרדניזולון), היתרון של פרדניזולון (כמו כמעט בכל טיפול הניתן אל תוך הווריד) הוא עקיפת מערכת העיכול והגעת החומר הפעיל ישירות לזרם הדם, דבר המעלה את מהירות הפעולה של החומר, דהיינו האפקט יושג מהר יותר. לפרדניזון יש גם אפקט מינרלוקורטיקואידי (דמוי אלדוסטרון) גדול יותר מאשר לפרדניזולון, ולכן יכול להעלות לחץ דם ולגרום לצבירת נוזלים

מנהלי פורום לופוס