שאלה.. .................. ..

דיון מתוך פורום  לופוס

29/06/2023 | 18:04 | מאת: דניאלה

האם נשירת שיער ונימולים בכל הגוף יכול להצביע על לופוס ? אציין שאין פריחה בקרקפת הקרקפת תקינה ...רק נשירה ונימולים בקרקפת ובכל הגוף ..

אבחנה של לופוס מבוססת על מספר קריטריונים, שכוללים בדיקות נוגדנים עצמיים (ANA הכרחי, אבל גם תתי נוגדנים כמו אנטי DNA, אנטי סמית ועוד) ותסמינים קלינים מגוונים ממערכות שונות- למשל מעורבות העור, מפרקים, כליות ועוד. כל מערכת או בדיקת מעבדה שנמצאת בהגדרות המחלה, מקבלת ניקוד. נשירת שיער ונימולים יכולים להיות חלק ממחלת לופוס, אולם התסמינים הללו אינם חלק מהרשימה שציינתי. לכן, ללא כל חשד נוסף או סימן מכוון אחר, לא הייתי ממהר לקשור את התלונות שרשמתי ללופוס.

מנהלי פורום לופוס