בדיקות דם שביצעתי לבירור

דיון מתוך פורום  לופוס

21/06/2023 | 22:33 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, בת 65. לא לוקחת כדורים. מזה זמן רב, סובלת מיובש בפה ומתחושת יובש בעיניים ולכן נשלחתי לבצע בדיקות דם לנוגדנים לסיוגורן. תשובות הבדיקות דם שביצעתי והן: RF = <15.0 SSA(RO)= <0.2 SSB(LA)= <0.2 מכיוון שאין ערכי נורמה (קופ"ח כללית) רציתי בבקשה לשאול מה אומרות התוצאות האלה? האם זה מעיד על תסמונת סיוגורן? אודה לתשובתך. בברכה

25/06/2023 | 12:34 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, דילגת על תשובה עבורי. אודה לתשובתך בברכה

שלום שירה, את סובלת מיובש בעיניים ובפה. נוגדנים שליליים כמו שאצלך מורידים משמעותית את הסיכוי לסיוגרן, אבל לא לחלוטין. כדי להתקדם באבחנה צריך: 1- לחשוב על סיבות נוספות, כגון מחלות אחרות (סרקואידוזיס, מחלות המטולוגיות, IGG4, הפטיטיס נגיפית כמו HCV), מצב אחרי הקרנות לאזור ותרופות. 2- ניתן להתקדם באבחון על ידי ביופסיה של בלוטות רוק שתוכל לשפוך אור על הסיבה ליובש. מצרף לינק באנגלית לקרוא קצת יותר להבין. בהצלחה https://sjogrens.org/researchers-providers/healthcare-provider-resources/diagnosing-sjogrens

25/06/2023 | 13:58 | מאת: שירה

ד''ר שלום רב, תודה רבה לתשובתך המפורטת. לא ציינתי, כי לא חשבתי שיש קשר לכך שכבר חודשיים אני עם הזעות לילה מוגברות. הערת כעת את עיניי לכמה דברים שיכולים להיות, ורציתי לשאול מכיוון שאני חודשיים ימים עם הזעת לילה מוגברת, האם יכול להיות הכיוון בכלל לבעיה המטלוגית ? כמו שציינתי היובש בפה,עיניים,נרתיק, האם יכול להצביע לכיוון המטלוגי יחד עם הזעות לילה מוגברות? אציין גם שבדיקת ANA ANF תקינים וכן RF תקין. מה דעתך? האם הזעות לילה יכולות להיות קשורות עם ענין היובש? עם איזה רופא תחום ברפואה אני אמורה להתייעץ בענין? האם לרופא ראומטולוג? האם לרופא המטלוג? אציין כי רופא המשפחה עשה לי רק צילום חזה שיצא תקין ובדיקות דם תקינות. מה דעתך? אודה מאד לתשובותך.

כן, נשמע שכדאי, במיוחד אם זה מלווה בירידה במשקל, חום. נסי לרכז את הנושא מול רופא משפחה שיכוון אותך, אולי יש מקום גם להערכה של אנוקורינולוג (הורמונים).

מנהלי פורום לופוס