האם חשד ללופוס?.......

דיון מתוך פורום  לופוס

20/06/2023 | 17:31 | מאת: חוי

יש לי כבר שנים ana חיובי ssa52= 7.2 Ssro single 7.2. בשמש אני סובלת מנקודות אדומות כמו פצעים קצת בולטים בלחיים ומכאבי ראש וחולשה לא מידתיים. בנוסף יש לי אזור בקרקפת שכואב מאוד מהשמש. פניתי פעם לרופא אבל בגלל שאני נזהרת לא להיות בשמש לא יכולתי להראות לו את כל הדברים שקורים לי. בגלל זה הוא לא יכל לומר שזה לופוס. הייתי שמחה לדעת איך אפשר לדעת. אני עכשיו מנסה להיכנס להריון ורופא פוריות המליץ לי לקחת פרדינזון. אבל היתי רוצה להתיעץ עם רופא מומחה כי שמעתי שיש תרופות פחות מסוכנות ממנו. רק חוששת שאם שוב אלך לרופא הוא שוב ישלול ואשאר שוב בלי לדעת מה לעשות... האם יש סכוי סביר שמדובר בלופוס?

היי, 1- לא תמיד אפשר לקבוע אבחנה, לעיתים אין מספיק קריטריונים להחליט שמדובר במחלה מוגדרת (אוטואימונית או אחרת) ונשארים עם הספק. במצב כזה כדאי להיות במעקב לתקופה. יתכן וזה המצב אצלך 2- מניח שהרופא הגניקולוג בדק אפשרות של קרישיות יתר? אם לא אז חשוב להשלים בדיקות דם רלוונטיות 3- לגבי פרדניזון בהריון - לא ברורה לי האינדיקציה וכדאי להפנות את השאלה לפורום המתאים/נשים והריון. אפשר לקחת סטרואידים אבל אם האינדיקציה היא קשיים בהריונות קודמים, לרוב המינונים נמוכים מאוד, אבל בכל מקרה זו החלטה בלעדית של רופא נשים. בהצלחה ובשורות טובות

מנהלי פורום לופוס