Ana חיובי אבל אנטיdna שלילי

דיון מתוך פורום  לופוס

02/06/2023 | 11:32 | מאת: אני

שלום במסגרת בדיקות קרישיות בהריון נמצא antinuclear ab dense fine speckled 1:160 עם אנטי dna תקין. בנוסף סרולוגיה ל apla ו lac תקינים. מה זה אומר? תודה

היי התוצאה ששלחת- LAC (קרישיות יתר) היא תקינה בדיקת ANA אמנם חיובית, אולם ברמה מאוד לא גבוהה (אפילו גבולית) ובתבנית "שפירה". אנטי DNA שלילי. כלומר, רק על סמך הבדיקות ששלחת אפשר להניח שמדובר בבדיקות תקינות. מצד שני, אני לא מכיר את הסיפור הקליני ואת שאר הבדיקות שנלקחו, ולכן התשובה שלי מתמקדת רק בשאלה ששאלת. לגבי המשמעות המלאה והתכנית שלך לפוריות- צריך לדון עם הראומטולוג והגניקלוג. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס