בדיקות דם חשד ללופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

29/05/2023 | 22:39 | מאת: מזי

לפני כשנה וחצי בדיקות דם אשר הראו לוקופניה (3.5wbc) שאינה מערבת שורות נוספות בהתייעצות עם המטולוג נשלחתי לבצע סרולוגיה אימונית מקיפה שבמהלכה ספירת הדם יצאה תקינה לחלוטין (hiv,הפטיטיס c,b נוגדני אלפא c3,c4ועוד) מלבדana חיובי 1:160 וds dna 11 כל שאר הבדיקות והפרמטרים יצאו תקינים לפני מספר ימים בעקבות כאב ביד ימין שנעלם לאחר מספר שעות נשלחתי לבצע ספירת דם ,ana ,crp ושקיעת דם ושוב הכול יצא תקין מלבד wbc3.5 (הייתי מעט מקוררת עם שיעול נבחני לא יודעת אם התוצאה קשורה למשהו ויראלי או סתם צירוף מקרים.) ana חיובי 1:160 ds dna13 אין סיפור משפחתי של מחלות אוטואימוניות אין אודם ונפיחות במפרקים לפני כשנה היה לי פריחה במרפק לפי רופאת עור חשד לפסאורוזיס הפריחה נעלמה ולא חזרה בחצי שנה האחרונה אני חשה בטוב לולא הבדיקות לא הייתי משערת שמשהו לא תקין האם ישנו חשד ללופוס ?אני מודאגת מאוד מה ההבדל בין ds dna ל dna ad conf האם זה שהוא יצא שלילי זה מרגיע ? אשמח להכוונה מה עלי לעשות האם יש צורך בבדיקות נוספות ? תודה

היי, בדיקת אנטי DNA CONF הינה בשיטה מדויקת יותר, ולכן אם הבדיקה הראשונית (אנטי DNA "רגילה") מעט חיובית ובדיקת קונפירמציה (= אישור) שלילית, אז התוצאה היא שלילית, כלומר תקינה. על פי הנתונים שרשמת לא נראה שיש לופוס, אבל כדאי לקבל אישור סופי מהראומטולוג ששלח לבדיקות.

מנהלי פורום לופוס