לופוס ומעורבות נוספת ? ....

דיון מתוך פורום  לופוס

28/05/2023 | 08:02 | מאת: טלי

שלום ד"ר. מאובחנת עם SLE, עקב תחושה של קוצ"נ ביצעץי בדיקה של אקו- ובבדיקה נמצא עיבוי של המסתם האאורטלי . הנקודה היא- שלפניי חצי שנה עקב תלונות כמעט זהות בצעתי בדיקת אקו- במאמץ. והממצא הנ"ל לא היה . שאלותיי- א. האם הממצא הנ"ל קשור ללופוס ? ב. האם הוא מעיד על חומרת הלופוס ? ג. מה ניתן לעשות בעניין? כרגע, אני לא מצליחה להיכנס לרימסיה. נוטלת mtx ועם פריחה מפושטת.

היי טלי, ראשית כדאי להתייעץ עם קרדיולוג, כזה שמתמחה באקו לב (נקרא גם תחום של אי ספיקת לב) שיעבור על 2 בדיקות האקו להשוואה ולענות על השאלה האם באמת יש ממצא/ממצא חדש? במידה וכן יש ממצא חדש, יתכן שזה קשור למחלת לופוס פעילה. במקרה כזה צריך לעבור הערכה מסודרת ע"י הראומטולוג המטפל, הערכה שכוללת לקיחת אנמנזה מדויקת, בדיקה גופנית ובדיקות מעבדה, כולל נוגדנים של לופוס ושל APLA (קרישיות יתר שקשורה הרבה פעמים ללופוס). השלב הבא בטיפול תלוי בממצאים שיעלו בתכנית שהצעתי, אבל בשורה התחתונה, כן- יכול להיות קשר ללופוס וצריך לבדוק אותו. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס