מינון של פלקווניל בטיפולי פוריות

דיון מתוך פורום  לופוס

16/05/2023 | 16:21 | מאת: רויטל

שלום ד"ר, אני נוטלת פלקווניל במינון של 300, שוקלת 48 ק"ג. אני בטיפולי פוריות. בשנה שעברה הייתי בייעוץ אצל אימונולוגיות שהציעה חודשיים לפני כניסה להריון להעלות את המינון של הפלקווניל ל 400. העלתי לפני חודש ובימים האחרונים אני מרגישה תחושות של נפילות סוכר, רעב מוגזם, טשטוש ראייה, חולשה. בדקתי את בלוטת התריס והיא מאוזנת. במידה וארד בחזרה ל300( יום כן יום לא) האם זה יכול להשפיע על הכניסה להריון? רופא הנשים לא יודע לענות על השאלה והתור לראומטולוג רחוק. כשהתייעצתי אתו לגבי העלאה ל 400, לא התנגד. ברור לי שבעייתי להתייעץ בפורום באינטרנט, אם תוכל, אשמח לשמוע את דעתך. תודה

אם את משוכנעת שפלקווניל במינון 400 גורם לכל התופעות שרשמת (לא נשמע לי הגיוני אבל הכל אפשרי) אז תסתפקי ב300 מ"ג. ההמלצה להעלות מינון היא לנסות לשפר סטאטיסטיקה של הצלחת ההריון וזו החלטה קלה כי את כבר לוקחת את התרופה והעליה במינון אינה מאוד משמעותית. מציע לחפש סיבות אחרות לתחושות שתיארת, אולי להתייעץ עם אנדוקרינולוג. בהצלחה

מנהלי פורום לופוס