טיפול.... לופוס סיוגרן .

דיון מתוך פורום  לופוס

15/05/2023 | 10:15 | מאת: עדי

שלום ד"ר וולמן, אני נוטלת mtx מינון 12.5 ויש לי כל הזמן פצעים בפה. אני ממש סובלת. בנוסף- יש לי תחושה של קוצ"נ מעין תחושה שאין לי אויר. עשיתי בדיקת תפקודי ריאות וכתוב- הפרעה רסטרקטיבית- קלה והפרעה בדיפוזיה- קלה . - האם זה יכול להיות קשור לטיפול ב mtx ? בנוסף- יש לי יובש בעיניים ובאף - בבדיקה של רופא עיניים נאמר לי שאכן יש סימני יובש. - האם אכן מספיק לאבחן את הסיוגרן על סמך אבחנה זו ?

היי התלונות שתיארת יכולות להיות חלק ממחלה אוטואימונית וגם חלק מתופעות לוואי של הטיפול. כדי לענות על זה צריך לעבור היטב על התיק הרפואי, לראות מה היה לפני הטיפול ומה השתנה תוך כדי. לגבי סיוגרן, האבחנה היא שילוב של תלונות וממצאים אובייקטיבים בבדיקות מעבדה- כולל נוגדנים עצמיים (כמו אנטי RO) וממצאים בבדיקת עיניים (כמו בדיקת שירמר) ובבדיקת בלוטות רוק (US, ביופסיה לפעמים). בהצלחה

15/05/2023 | 13:13 | מאת: עדי

אני מאובחנת עם sle. יש מצב שהקוצ"נ קשור לטיפול במטוטרקסט ?

אפשרי, אבל יש הרבה אפשרויות אחרות. הסיכון לפתח דלקת ראות משנית לMTX הוא תת משקל, עישון, אלבומין נמוך. זה דורש הערכה הדמייתית (סיטי) ותפקודי ראות עדכניים. על סמך הנתונים ששלחת לא ניתן לקבוע, אבל סביר להניח שלא

מנהלי פורום לופוס