תסמונת רינו / לופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

27/04/2023 | 16:53 | מאת: בת

שלום דוקטור, בכלל כחלון והלבנה באצבעות הראומטולוג שלח אותי לבדיקות דם התוצאות הן : ANA PROFILE- bordline ANA TITER- positive 1:160 DNA (ds) ab - bordline 11 ANA PATTERN- AC9 nucleol clu האם ייתכן שיש לי לופוס? איבחנו אותי בפיברומיאלגיה איזה בדיקות נוספות לדעתך אני צריכה לעשות?

היי, התיאור יכול להתאים לתופעת רנו והבדיקות הראשוניות לא תקינות (אם כי חשוב להדגיש, יכולות להופיע גם באנשים בריאים) ולכן צריך להרחיב את הברור עם בדיקות נוספות- במסגרת המעקב הראומטולוגי- 1- בדיקות דם כלליות (ספירה, כימיה, שתן ועוד) 2- נוגדנים עצמיים נוספים (למשל אנטי צנטרומר, SCL70, APLA ועוד) 3- בדיקת קפילרוסקופיה (נעשית בבתי חולים עם טופס 17) 4- בהתאם, לשקול בדיקות נוספות להמשך הברור פיברומיאלגיה הינה תסמונת של כאב כרוני מפושט והעובדה שיש תופעת רנו ובדיקות נוגדנים חיוביות, לא מתאימה לאבחנה הזו (יכול להיות שיש גם פיברו' וגם בעיה נוספת) בהצלחה

מנהלי פורום לופוס